Award Winning Futuristic Bathroom | Portfolio | Brilliant SA
16636
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16636,inf_infusionsoft,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Award-Winning Futuristic Bathroom

Date

2013

Category
Bathrooms, Portfolio
Tags
Awards, Small Bathrooms
About This Project

Award Winning Futuristic Bathroom Design

HIA Awards 2013 – Winner: Renovated Bathroom $30,000 – $45,000

KBDi Kitchen and Bathroom Design Awards 2013 – Small Bathroom Design – Highly Commended

This award winning futuristic bathroom is perfectly suited to our clients lifestyle. A young, professional couple, they wanted a modern coastal bathroom that made the most of the small room while incorporating their needs. With no compromise on function or style, the bathroom enhances the clients’ sense of freedom and allows them to work in harmony, a must for the time-poor.

Brilliant SA’s solution includes extensive accessories and storage to suit two people. Ample natural light was introduced via the creation of a large window and retention of an existing skylight. The original window was altered for additional ventilation while the translucent laminate glass ensures privacy. In addition, the clever design allowed for a toilet to be added to the room. Consequently, creating a second toilet and adding value to the overall property.

Mirrored cabinets stretch over the basin and toilet to provide generous storage with the bonus of the reflection adding to the visual impression of space. While a false wall allows for this cabinet to be recessed to provide as much storage space as possible. Reconstituted marble floor tiles represent sand on the beach while a “wave” wall tile creates a feature in the back of the niches.

The Result

While the clients must have items; a bath, toilet, storage and under-floor heating, were all achieved, the designs finishes pay homage to the coastal proximity.The sleek, modern take on “coastal” ensures the bathroom will continue to provide visual and functional enjoyment over time.

Designed by Jordan Smith and built by Brilliant SA.

#1599

Before the Renovation

YL B4-01 YL B4-02 YL B4-03